single-image

Unikatni handmade pokloni za novogodišnje praznike koji nisu skuplji od 2.000 rsd!

Ove godine će praznici izgledati drugačije, i vrlo je verovatno da one kojima kupujete poklone nećete videti uživo. Samim tim odabir novogodišnjeg poklona dobija na većem značaju, jer sada to postaje jedno od sredstava komunikacije između vas i onih kojima poklone kupujete ove godine.

Dobra strana kupovine u 2020. godini je i to što ne morate da se pomerite iz svoje sobe, da biste pronašli ono što možete pokloniti, a ovaj vodič za kupovinu upravo tome i služi. Izrađen je sa željom da na Komuna marketu lako pronađete zanimljiv poklon za dečka, devojku, druga, drugaricu, roditelje, decu i rodbinu.

Kako decembar ume da nam lako isprazni džepove, vodila sam računa i tome da predlozi pored toga što su estetski lepi, budu i u cenovnom rangu do 2.000 dinara.

 

Novogodišnji handmade pokloni za celu porodicu

 

Želim da počnem sa malim znacima pažnje kao što su jednostavni novogodišnji ukrasi i čestitke i prvo vam pokažem šta je to što možete odabrati i poslati nekome koga dugo niste videli i ulepšati mu/joj praznike. Vukov handmade pravi divne heklane igračke u obliku avokada, luka i pečurki koje ne moraju biti poklonjene kao igračke nego kao i kul ukrasi za neobičnu jelku. Isto tako, lep ukras za jelku a ujedno i novogodišnja čestitka nalazi se na Yatza profilu.

Savetujem i da pretražite deo posvećen kozmetici i otkrijete profile poput Golden Goddess, Bloom Kozmetika i Ruka Ruci. Svi oni imaju zanimljive kozmetičke proizvode od prirodnih sastojaka.

Serum za lice brenda Ruka ruci
Anti-age serum za lice brenda Ruka ruci kozmetika.

 

Pokloni za vaše drugarice ili devojke

Komuna market pravi je raj za odabir aksesoara za kosu, a ja sam se sad opredelila da vam predstavim Harra mašne koje su mi kao iz onih filmova sa Halmarka. Postoje u više boja i cena im je 690 dinara. Mislim da će biti divan poklon, a ako želite da pogledate i ostatak aksesoara koji postoje na komuna marketu posetite Yellow Sunday i Ide Mi Glatko profile.

Novogodišnja šnala za kosu brenda Harra Design
Novogodišnja šnala za kosu brenda Harra Design.

Kada sam ja birala poklon samoj sebi, kombinovala sam aksesoar za kosu i Hooh agendu. Hooh agende su divan poklon onim prijateljicama koje inače koriste planere i sveske u svojoj svakodnevici jer izgledaju jako moderno i mogu da se koriste i kao sveske za ideje i šaranje, ali i kao ozbiljni biznis planeri.

Agende raznih boja
Agende i planeri brenda Hooh

Volela bih i da obratite pažnju na šop koji se zove StarFish radionica jer imaju jako lepe sapune od kojih mi najlepše izgledaju Loving spell i Sunset. Sad kada sam se prebacila na mirisne preporuke, tu su i zanimljivije sveće sa mirisnim uljima izrađene od sojinog voska kao što je ova Friend ili ova sa betonskom osnovom u obliku srca, takozvana beton-sveća.

Sveća od sojinog voska
Sveća od sojinog voska brenda Midnight Scented Candle

Što se tiče odeće, moram da vam ukažem da su pamučne majice sa printom trenutno na popustu, i da možete svojoj prijateljici ili devojci pokloniti majicu sa likom Vlade Divljana ili Milene Dravić tako što ćete posetiti Sanjar Ilustrations profil. Pored njenog, predlažem vam da pogledate i Prinku profil ukoliko tražite neki modom inspirisan print, a kao minimalističku opciju predlažem profil Regenerik.

Majica sa printom
Majica sa ilustracijom brenda Sanjar Illustrations.

 

Pokloni za decu

U delu komuna market sajta koji je namenjen prvenstveno deci i bebama pronašla sam set aksesoara za devojčice koji je sačinjen od trake za kosu i portiklice od pamuka. Portiklica ima divan dezen i plastičnu kopču koja joj pomaže da ostane na svom mestu, ali i daje mogućnost da se duže nosi jer je na taj način podesiva veličina portikle.

Set portiklica i trakica za kosu
Set portikica i trakica za kosu brenda Secret Tiny World.

Pažnju mi je privukao i  duks na žirafice od pamuka koji je adekvatan je kao poklon kako dečacima tako i devojčicama, i možete ga naći u raznim veličinama.

Duks sa printom žirafe
Duks sa printom žirafe brenda La Nina Kids

Meni je uvek problem kada poklanjam blizancima jer želim da im kupim nešto približno interesantno i kvalitetno što postoji u obe varijante. U delu sajta u kojem je Baby Sophie Star shop možete pronaći karirani šorc sa tregerima, i sličnu suknju sa tregerima.

 

Poklon za mamu, baku i tetku

Ukoliko ste ove godine manje viđali žene koje su vam bitne, imam par predloga kako to da im i pokažete. Na profilu Tonovi zemlje možete naći zanimljive šoljice za kafu i čaj, činije od keramike i flaše koje mogu poslužiti i kao vaze ali i kao flaše za čuvanje ulja, rakija ili vina.  Ukoliko vaša mama, baka, tetka ili strina vole ručni rad sigurna sam da će uživati u poklonu sa profila Štap i Kanap. Meni lično su predivne bile ova macrame visilica, macrame torba za joga prostirku, i podmetač da na njega stave sva ona predivna jela koja kuvaju za nas.

Šolje za kafu od crne gline brenda Tonovi zemlje
Šolje za čaj i kafu od crne gline brenda Tonovi zemlje.

U svojim maratonskim pretraživanjima sajta, pronašla sam i ove divne retro minđuše pa možda nekom one posluže kao inspiracija za elegantan poklon. Kad sam kod aksesoara, želim da pomenem i profil Biuze Jewelry koji u ponudi ima zanimljiv nakit od nerđajućeg čelika i školjki i profil Think of Silk sa njihovim narukvicama koje imaju detalje od svile.

Nakit od nerđajućeg čelika
Choker ogrlica brenda Biuze Jewelry

 

Pokloni za muškarce

Bilo da je u pitanju poklon za dečka, poklon za tatu ili nekog drugog muškarca kojem želite da poklonite pažnju u toku praznika, imam par predloga i za vas. Prvi predlog su upciklirani novčanici koji su pravljeni origami tehnikom u Srbiji. Imate ih raznim bojama i verujem da će biti teško da odaberete najbolju kombinaciju. Alternativa ovim novčanicima su drveni držači kartica – minimalistički novčanici Wally koji izgledaju fenomenalno i zanimljivo.

Upciklirani novčanik
Upciklirani novčanik brenda Regenerik

Kad smo već kod drveta, smatram da je bitno i da poželite svom omiljenom muškarcu dobrodošlicu u kuhinju ove godine sa jednom lepo stilizovanom daskom za sečenje. Art practica sa Rtnja pravi daske koje služe za serviranje i sečenje hrane, te će pravi gurmani znati da cene fenomenalnu izradu. Još jedan esencijalan dodatak svakoj kuhinji oko praznika su ove polu porcelanske čašice za rakiju koje možete naći na profilu Ceramic Sindy.

Set čašica za rakiju
Set čašica za rakiju brenda Cindy Ceramic.

 

Za kraj

Želim da napomenem da su grupe nastale kao vodilje za inspiraciju, i sigurna sam da će neko od vas poželeti kuhinjsku dasku da pokloni i nekoj drugoj dragoj osobi, ili da će se neka baka obradovati lepim rajfom i svećom koje sam spomenula u prvom delu. Nemojte da vas grupisanje ograniči i zbuni, jer su pokloni najbolji kada su specifični i drugačiji. A ovi naši svakako to jesu.

Handmade novogodišnji pokloni

Srećne praznike vam želi ceo Komuna tim!

Tekst: Angelina Popović

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like