Unikatni handmade pokloni za novogodišnje praznike koji nisu skuplji od 2.000 rsd!

Upakovani pokloni sa Komuna marketa
Autor: Komuna Redakcija

29/11/2022

Ljubitelji praznika, došlo je vaše omiljeno doba godine! Dekorisanje doma, kuvanje, pečenje i druženje sa najbližima. Sa tim dolazi i kupovina novogodišnjih poklona, što je možda najbolji deo praznične sezone.

Dobra strana kupovine u 2022. godini je i to što ne morate da se pomerite iz svoje sobe, da biste pronašli ono što možete pokloniti, a ovaj vodič za kupovinu upravo tome i služi. Izrađen je sa željom da na Komuna marketu lako pronađete zanimljiv poklon za dečka, devojku, druga, drugaricu, roditelje, decu i rodbinu.

Kako decembar ume da nam lako isprazni džepove, vodila sam računa i tome da predlozi pored toga što su estetski lepi, budu i u cenovnom rangu oko 2.000 dinara.

 

Novogodišnji handmade pokloni za celu porodicu

 

Želim da počnem sa malim znacima pažnje kao što su jednostavni novogodišnji ukrasi i personalizovana i ručno oslikana čestitka i prvo vam pokažem šta je to što možete kupiti i ulepšati mu/joj praznike. Vukov handmade pravi divne heklane igračke u obliku avokada, luka i pečurki koje ne moraju biti poklonjene kao igračke nego kao i kul ukrasi za neobičnu jelku. Nezaobilazan detalj je i novogodišnja čestitka uz poklon a nalazi se u Bananica Art shopu.

Savetujem i da pretražite deo posvećen kozmetici i otkrijete profile poput Golden Goddess, Bloom Kozmetika i Hygge kozmetika. Svi oni imaju zanimljive kozmetičke proizvode od prirodnih sastojaka.

Devojka drži Hygge kremu za lice

 

Pokloni za vaše drugarice ili devojke

Komuna market pravi je raj za odabir aksesoara za kosu, a ja sam se sad opredelila da vam predstavim Harra mašne koje su mi kao iz onih filmova sa Halmarka. Postoje u više boja i cena im je 690 dinara. Mislim da će biti divan poklon, a ako želite da pogledate i ostatak aksesoara koji postoje na Komuna marketu posetite Ide Mi Glatko shop.

Novogodišnja šnala za kosu brenda Harra Design
Novogodišnja šnala za kosu brenda Harra Design.

Kada sam ja birala poklon samoj sebi, kombinovala sam aksesoar za kosu i Hooh agendu. Hooh agende su divan poklon onim prijateljicama koje inače koriste planere i sveske u svojoj svakodnevici jer izgledaju jako moderno i mogu da se koriste i kao sveske za ideje i šaranje, ali i kao ozbiljni biznis planeri. Dostupne su u više boja i formata.

Agende raznih boja
Agende i planeri brenda Hooh

Volela bih i da obratite pažnju na šop koji se zove Boho Eve Cosmetics jer imaju jako lepe prirodne mirisne sapune od kojih mi najlepše izgledaju Almond marzipan i Agave Lime. Sad kada sam se prebacila na mirisne preporuke, tu su i zanimljivije sveće sa mirisnim uljima izrađene od sojinog voska kao što je ovaj set sveća u obliku božura ili Ujut sveća sa betonskom osnovom i aromom vanile.

[easy-image-collage id=4073]

Što se tiče odeće, moram da vam ukažem na ove pamučne majice sa printom da možete svojoj prijateljici ili devojci pokloniti majicu sa likom Vlade Divljana ili Mire Furlan tako što ćete posetiti Sanjar Illustrations shop. Pored njenog, predlažem vam da pogledate i Prinku brend ukoliko tražite neki modom inspirisan print, a kao minimalističku opciju predlažem odeću brenda Zarrez.

Majica Mire Furlan
Majica sa likom Mire Furlan brenda Sanjar Illustrations.

Pokloni za decu

U delu Komuna market sajta koji je namenjen prvenstveno deci i bebama pronašla sam set aksesoara za devojčice koji je sačinjen od mašne za kosu, šnalica i gumice od pamuka i pliša. U Labianca shopu ima veliki izbor dezena i imate mogućnost da birate gde će mašnica biti, na traci, šnalici ili gumici.

[easy-image-collage id=4085]

 

Pažnju su mi privukle i pamučne dečije pantalone Mekanice koje su adekvatne kao poklon kako dečacima tako i devojčicama, i možete ih naći u raznim bojama.

pantalone-od-pamuka-decije-unisex-mekanice-odeca-za-bebe-i-decu-komuna-market
Pamučne pantalone brenda La Nina Kids

Meni je uvek problem kada poklanjam bliznakinjama jer želim da im kupim nešto približno interesantno i kvalitetno što postoji u obe varijante. Ove heklane lutkice su definitivno savršen poklon!

 

Poklon za mamu, baku i tetku

U šopu Made of Dust možete naći zanimljive šoljice za kafu i čaj, činije od keramike dok vas u šopu Tonovi zemlje čekaju glineni dozeri za ulje i sirće koje takođe mogu poslužiti i kao vaze ali i kao flaše za čuvanje rakija ili vina. Ukoliko vaša mama, baka, tetka ili strina vole ručni rad sigurna sam da će uživati u poklonu sa profila Štap i Kanap. Meni lično su predivne bile ova macrame božićna dekoracija, macrame visilica za biljke i podmetač da na njega stave sva ona predivna jela koja kuvaju za nas.

Šolje za kafu od crne gline brenda Tonovi zemlje

U svojim maratonskim pretraživanjima sajta, pronašla sam i ove divne retro minđuše pa možda nekom one posluže kao inspiracija za elegantan poklon. Kad sam kod aksesoara, želim da pomenem i profil Biuze Jewelry koji u ponudi ima zanimljiv nakit od nerđajućeg čelika i školjki i profil Think of Silk sa njihovim narukvicama koje imaju detalje od svile.

Nakit od nerđajućeg čelika
Choker ogrlica brenda Biuze Jewelry

 

Pokloni za muškarce

Bilo da je u pitanju poklon za dečka, poklon za tatu ili nekog drugog muškarca kojem želite da poklonite pažnju u toku praznika, imam par predloga i za vas. Prvi predlog su kožne futrole za kartice koje možete pronaći u Varga Leather shopu. Alternativa ovom predlogu može biti novogodišnja leptir mašna iz Tied up shopa.

novogodisnja-leptir-masna-za-njega-poklon-kravata-komuna-market
Novogodišnja leptir mašna iz Tied up shopa.

Kad smo već kod muškaraca, smatram da je bitno i da poželite svom dragom dobrodošlicu u kuhinju ove godine sa jednom ručno izrađenom daskom za sečenje. Brend Drveno pravi daske koje služe za serviranje i sečenje hrane, te će pravi gurmani znati da cene fenomenalnu izradu. Još jedan esencijalan dodatak svakoj kuhinji oko praznika su ove personalizovane varjače koje možete naći u shopu Kizart Studio.

daska-za-secenje-drveno-brend-komuna-market
Daska za sečenje i posluživanje brenda Drveno.

Za kraj

Želim da napomenem da su grupe nastale kao vodilje za inspiraciju, i sigurna sam da će neko od vas poželeti kuhinjsku dasku da pokloni i nekoj drugoj dragoj osobi, ili da će se neka baka obradovati lepim rajfom i svećom koje sam spomenula u prvom delu. Nemojte da vas grupisanje ograniči i zbuni, jer su pokloni najbolji kada su specifični i drugačiji. A ovi naši svakako to jesu.

Handmade novogodišnji pokloni

Srećne praznike vam želi ceo Komuna tim!

Tekst: Angelina Popović