4 eko načina za pakovanje poklona

pakovanje sa natron papirom
Autor: Komuna Redakcija

17/12/2021

Tokom sezone darivanja mnogo pažnje i truda posvećujemo odabiru poklona za najmilije. Ono što upotpunjuje ovo iskustvo svakako je i način na koji taj poklon upakujemo. Kako bi i ovaj deo darivanja bio što posebniji, pripremili smo vam nekoliko ideja za uradi sam pakovanja, kojima možete još više obradovati svoje najdraže.

Fokusiraćemo se na korišćenje materijala koje već imate u kući, kako bi umanjili količinu otpada koja se neminovno stvara u ovo doba godine. Zato proverite da li u vašem domu imate nešto što bi poslužilo kao savršeno pakovanje, a samim tim i donelo lični pečat poklonu.
Central Bodybuilding Episode 72 | IronMag Bodybuilding Blog side effects of dianabol steroider online køb steroide anabolisant shop, sm bodybuilding 2022 | profile
ideje za pakovanje poklona za praznike

Pakovanje u tkaninu

Tkanine, sa njihovim raznovrsnim bojama i teksturama, pružaju vam priliku da elegantno upakujete poklon, a da u isto vreme umanjite potrošnju jednokratnog ukrasnog papira. Ova tehnika je inspirisana Furošiki tkaninama koje se koriste za pakovanje u Japanu. Za ovo možete iskoristiti marame i ešarpe, koje su možda deo poklona vašoj dragoj osobi. Fabriccessories imaju raznovrsnu ponudu marama koje su savršene baš za ovu tehniku. Ukoliko imate ostatke materijala za šivenje, možete ih iskoristiti, kao što ćete videti na fotografijama ispod.

pakovanje poklona u tkaninu

Postupak

  1. Poklon postavite na tkaninu kao što je prikazano na fotografiji ispod.
  2. Gornji ćošak tkanine prebacite preko poklona.
  3. Donji deo prebacite preko poklona.
  4. Delove koji su vam ostali sa strane vežite u čvor. Dekorišite ukoliko želite.

kako upakovati poklon u tkaninu

Pakovanje u korpe i tegle

Dobijanje paketića je bio najbitniji događaj tokom praznika, ali i danas možete pripremiti praznične paketiće, na drugačiji način. Za njih možete iskoristiti razne tegle, kutije, ili korpe koje imate u kući, i napuniti ih sitnicama koje draga osoba voli. Ono što iskoristite za pakovanje će biti deo poklona, a vi ga možete učiniti jedinstvenim tako što ćete dekorisati odabranu teglu ili kutiju po ukusu osobe za koju je poklon.

pakovanje paketa

Mi smo se odlučili za dva paketića koja smo napunili proizvodima sa Komuna marketa. U teglu smo stavili proizvode Mojo Beard brenda za negu brade, a nju možete dekorisati tako što ćete vezati mašnu na nju, ili je ukrasiti zimskim biljkama. U korpu smo stavili mešavinu proizvoda idealnih za jedan mali kućni spa. Tu se nalaze Minimal Intensions i Jasmina Cosmetics preparati za negu, kao i La Luz sveća od pčelinjeg voska.

poklon paketi za praznike

Kese od starog ukrasnog papira

Ako ste sačuvali ukrasni papir od prethodnih poklona, možete ga opet iskoristiti za pravljenje manjih kesa za poklone. Idealne su za nakit ili neke druge sitnije predmete. Sve što vam treba jeste ukrasni papir, makaze, lepak i vezica.

uradi sam ukrasna kesa

Postupak:

  1. Pripremite papir, makaze, lepak i vezicu.
  2. Komad papira željene veličine savijte na pola i zalepite, kao što vidite na fotografiji ispod.
  3. Donji deo papira savijte ka gore.
  4. Gurnite spoljasnje strane savijenog dela ka unutra.
  5. Zatrvorite donji deo kese tako što ćete saviti i zalepiti šestougaoni oblik.
  6. Nakon što u kesu stavite poklon, savijte gornji deo.
  7. Probušite dve rupe na gornjem delu kroz koje možete provući vezicu.

kako napraviti ukrasnu kesu

Napravite sami ukrasni papir

Ukoliko vam je klasično pakovanje poklona u papir omiljeno, ove godine možete probati da ga sami napravite. Uz ovu tehniku možete pustiti mašti na volju, i potpuno personalizovati poklone.

Mi smo koristili natron papir, koji smo ukrasili akrilnim bojama i temperama. To smo uradili tako što smo pečatirali boju sa kalupima za kolačiće. Ukoliko nemate kalupe, možete iseći krompir u željenom obliku i njime pečatirati natron papir. Nakon što ukrasite papir, ostavite ga da se boja osuši, i nakon toga uvijte poklon u njega.

Papir možete jednostavno dekorisati i mašnom, ili suvim cvećem i biljkama.

pakovanje sa natron papirom

U slučaju da nemate mnogo vremena za ovo, mnogi proizvođači na Komuna marketu pažljivo i kreativno pakuju svoje proizvode, kao što to rade sa svojim sapunima u Sapunizza prodavnici, koji možete da vidite na fotografiji ispod. Ukoliko odlučite da najbližima poklonite unikatan poklon iz našeg marketa, verujemo da nećete morati da brinete o jedinstvenom pakovanju za njega.

sapuni za poklon

Na kraju, ono što poklone čini posebnim, jeste pažnja i ljubav koju ulivamo u njih. Stoga verujemo da će vam ove tehnike pakovanja pomoći da svaki poklon bude još više specijalan i cenjen. Ukoliko isprobate neke od ovih saveta, pošaljite nam fotografiju na našem Instagram nalogu.